境町の特産品
豊かな自然から育まれる農産物は、境町の特産品になっています。
【さしま茶】
日本で最初に海外へ輸出された日本茶として有名なお茶です。
1859年の日米就航通称条約が発効された際にアメリカへ輸出されました。
【レタス】
境町はレタスの銘産地として、昭和59年に茨城県の「青果物銘柄産地育成総合推進事業」により銘
? ?柄産地として指定されています。
【ねぎ】
? ?境町のねぎの生産量は茨城県内で第3位となっています。柔らかくて甘い味わいが特徴です。
【トマト】
? ?夏娘(なつっこ)トマトが名産で、5月下旬から6月下旬をピークに出荷されています。
? ?糖度と酸味のバランスが良く美味しいトマトです。
Sakai Town's specialty
Agricultural products grown from abundant nature are a specialty of Sakai Town.
【Sashima tea】
It is famous as the first Japanese tea exported overseas in Japan.
? ?It was exported to the United States when the Japan-US Inauguration Treaty came
? ?into effect in 1859.
【lettuce】
? ?Sakai-cho was designated as a lettuce production area in 1984
? ?by the "Fruit and FruitBrand Production Area Development Comprehensive
? ?Promotion Project" in Ibaraki Prefecture.
【Leek】
? ?The production of green onions in Sakai Town is the third largest in Ibaraki Prefecture.
? ? It is characterized by its soft and sweet taste.
【Tomato】
? ? Natsukko tomatoes are a specialty and are shipped from late May to late June.
? ? A delicious tomato with a good balance of sugar content and acidity.
境町の特産品はこちらへ
back